KAS PALĪDZĒS ELEKTRIZĒTIEM MATIEM ZIEMĀ UN MITRA GAISĀ PERIODOS?

KAS PALĪDZĒS ELEKTRIZĒTIEM MATIEM?

Elektrificēti mati ir izplatīta un apgrūtinoša problēma, īpaši zema gaisa mitruma periodos. Ziemas cepures nēsāšana, īpaši tāda, kas izgatavota no mākslīgiem materiāliem, piemēram, akrila, vēl vairāk pastiprina šo nevēlamo efektu. Matu elektrifikācija var sagādāt daudzas neērtības, taču, par laimi, ir arī efektīvas metodes, kosmētikas līdzekļi un instrumenti, kas palīdzēs minimizēt šo problēmu. Ko darīt, lai jūsu mati neelektrificētos? Tālāk es aprakstīšu padomus, kā efektīvi tikt galā ar šo izplatīto problēmu un ko izmantot statiskiem matiem.
Kāpēc mati elektrizējas?
Mati var elektrizēties vairāku iemeslu dēļ:
  • Berze: galvenais matu sprogainības cēlonis ir berze. Matu gadījumā var rasties berze starp matiem un citām virsmām, piemēram, drēbēm, dvieļiem, segām, spilveniem vai iepriekšminēto cepuri. Berzes laikā elektroni var pāriet no vienas virsmas uz otru, izraisot matu elektrizēšanos un izraisot to pacelšanos uz augšu.
  • Mitruma trūkums: pārāk sauss gaiss, īpaši ziemā, kad ir centrālā apkure, arī var veicināt statisko elektrību matos. Kad gaiss ir sauss, mati var ātrāk zaudēt mitrumu, un sausi mati ir jutīgāki pret statisko elektrību.
  • Ķīmiskā ietekme uz matu struktūru: Mati, kas pakļauti ķīmiskai apstrādei, piemēram, iztaisnošanai, lokošanai, krāsošanai vai pastāvīgai viļņainai, var kļūt jutīgāki pret elektrizēšanos. Šīs procedūras var sabojāt matu virsmu, padarot šķipsnas vairāk pakļautas statiskajai elektrībai.
Veidi, kā tikt galā ar elektrificētiem matiem
Ir vairāki veidi, kā samazināt matu sprogošanos.
  • Uzturot atbilstošu gaisa mitrumu
Mati bieži elektrizējas zema gaisa mitruma apstākļos, uzturoties telpās ar gaisa kondicionētāju vai centrālās apkures rezultātā. Tāpēc ir svarīgi uzturēt pareizu mitrumu gan telpās, kurās uzturas, gan uz matiem. Gaisa mitrinātājs mājās var palīdzēt uzturēt atbilstošu mitruma līmeni, kas labvēlīgi ietekmēs ne tikai matus, kas nespurojas, bet arī mūsu ādas stāvokli un visu vidi, tostarp dzīvniekus un istabas augus.
  • Saudzīga matu mazgāšana palīdzēs cīnīties ar statisko elektrību
Lai izmazgātu matus, izmantojiet maigus šampūnus un kondicionierus, kas neizžāvē matus, piemēram, produktus, kas nesatur sulfātus. Ir arī vērts ierobežot matu mazgāšanas biežumu, lai no to virsmas nenotīrītu dabiskās eļļas, kas pasargā tos no elektrifikācijas un sausuma.
Kevin Murphy Hydrate Me - mitrinošs komplekts "For Her"

  •  Izmantojot kondicionierus un mitrinošas maskas, samazinās statiskā elektrība matos.
Regulāra kondicionieru un mitrinošu masku lietošana palīdzēs uzturēt atbilstošu matu mitrināšanas līmeni. Tādas sastāvdaļas kā glicerīns, hialuronskābe vai kokosriekstu eļļa var būtiski uzlabot to stāvokli, nogludināt šķipsnas un padarīt tās elastīgākas un tādējādi mazināt matu tieksmi elektrizēties.
Eleven Australia Hydrate My Hair Conditioner - mitrinošs kondicionieris 300 ml

  • Izvairīšanās no mākslīgajām šķiedrām drēbēs
Mati var viegli elektrizēties berzes dēļ ar materiāliem, kas izgatavoti no sintētiskām šķiedrām, piemēram, poliestera, neilona vai jau pieminētā akrila, no kura nereti tiek izgatavotas ziemas cepures, šalles un džemperi. Izvēlieties drēbes, kas izgatavotas no dabīgiem materiāliem, piemēram, kokvilnas vai zīda, lai samazinātu šo efektu. Akrila cepures vietā izvēlieties tās vilnas līdzinieku.
  • Veids, kā novērst statisko elektrību matos – izmantojot koka birstes un ķemmes
Birstes un ķemmes ar metāla un plastmasas zobiem var palielināt matu statisko elektrību. Izvēlieties instrumentus ar koka zobiem vai birstēm ar dabīgiem sariem, lai samazinātu berzi un statisko elektrību.
Kevin Murphy Smoothing Brush - izlīdzinoša otiņa ar kuiļa sariem

 

Kas palīdz pret sprogainiem matiem?
Tirgū ir pieejami daudzi matu veidošanas produkti, kas palīdz novērst sprogas. Varat izmantot izlīdzinošu serumu, antistatisku aerosolu vai īpašu pomādi, kas palīdzēs izlīdzināt un pieradināt nepaklausīgās šķipsnas.
  • Antistatiskais matu serums – pārbaudīts veids, kā novērst statisko elektrību
Kosmētikas tirgū tiek piedāvāti īpaši antistatiski produkti serumu vai matu krēmu veidā, kas palīdz samazināt statisko elektrību. Uzklājiet tos uz sausiem matiem, lai padarītu tos gludus un samazinātu elektrostatisko lādiņu. Izmēģini Eleven Australia Frizz Control Shaping Cream – vieglu matu veidošanas krēmu, kas novērš čokurošanos un piešķir tiem dabisku spīdumu. Tas ir profesionāls produkts, kas efektīvi un uzreiz mitrina, izlīdzina un baro matus, samazina sprogošanos un statisko elektrību. Krēma sastāvā esošais lanolīns un glicerīns palīdz uzturēt mitrumu matu iekšienē, mitrina šķipsnas un izlīdzina to struktūru.


  • Pretspurošanās matu laka ar antistatisku efektu
Matu laka ar antistatisku formulu var būt efektīvs līdzeklis cīņā pret matu statisko elektrību. R+Co Foil Frizz + Static Control Spray - antistatiskais matu veidošanas sprejs ir ārkārtīgi efektīvs līdzeklis, kas bagāts ar argana eļļu, E vitamīnu un termopolimēru, kas saglabā mitrumu matos un papildus pilda termiskās aizsardzības funkciju un aizsargā šķipsnas pret. augstās temperatūras kaitīgā ietekme.temperatūra. Viegli izsmidziniet to uz sausiem vai mitriem matiem, lai tie būtu viegli kopjami, mitrinātu un barotu matus un pievienotu veselīgu spīdumu.
R+Co Foil Frizz + Static Control Spray - anti-frizz veidojošs aerosols 193 ml

Ko darīt, lai jūsu mati neelektrificētos? Kopsavilkums

Elektrificēti mati ir problēma, kuru var efektīvi samazināt, izmantojot pareizos produktus un instrumentus un rūpējoties par pareizu matu kopšanu. Regulāra mitrināšana, izvairīšanās no mākslīgiem materiāliem un specializētu antistatisku produktu izmantošana ir galvenie soļi, lai novērstu matu statisko elektrību. Rūpes par savu veselību un pareiza kopšana par šķipsnām palīdz uzturēt tās labā stāvoklī, kas nozīmē to gludumu un spīdumu.
Atpakaļ uz emuāru

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.

Bestselleri

1 no 25